Witgoed

Het witgoedtegoed kun je gebruiken voor een nieuwe energiezuinige koelkast of wasmachine. Een oude koelkast of wasmachine gebruikt veel stroom. Met een energiezuinige koelkast of wasmachine kan je daarom flink besparen op de energierekening.

Veelgestelde vragen

Het doel is om huishoudens met een Klavervierpas te helpen met energie besparen. Wasmachines en koelkasten gebruiken veel energie, zeker als ze oud en versleten zijn. Met een nieuwe, energiezuinige koelkast of wasmachine bespaar je flink op de energierekening.

Elke hoofdpashouder krijgt jaarlijks een tegoed van € 400,- voor witgoed. Dus heb jij in 2023 jouw tegoed al gebruikt, dan krijg jij in 2024 opnieuw een tegoed van €400 om te besteden. Met het witgoedtegoed koop je een energiezuinige wasmachine of koelkast bij Expert Beuningen of Electro World Druten. Er is een maximaal budget beschikbaar voor de regeling. Als dit maximum is bereikt, dan stopt de actie. Kijk dus altijd op de website of er nog witgoedtegoed beschikbaar is, voordat je een wasmachine of koelkast gaat kopen.

Je kunt het witgoedtegoed gebruiken in de winkel bij Expert Beuningen of Electro World Druten. Je hebt bij het inwisselen van het tegoed het Klavervier-pasnummer nodig waar het witgoedtegoed op staat. Kijk ook altijd op de website of er nog witgoedtegoed beschikbaar is, voordat je een wasmachine of koelkast gaat kopen.

Het is belangrijk dat de wasmachine of koelkast energiezuinig is. Let daarom op het energielabel:
a) Een wasmachine met label A;
b) Een koel-vriescombinatie met label D of hoger;
c) Een tafelmodel-koelkast met label D of hoger;
In de winkel bij Expert of Electro World kunnen ze goed uitleggen welk apparaat het best bij jou past.

Het witgoedtegoed duurt maximaal tot en met 31 december 2024. Maar het kan ook dat de regeling eerder stopt. Er staat geen witgoedtegoed meer op jouw pas als het budgetplafond is bereikt. Op=op. Kijk dus altijd op de website of er nog witgoedtegoed beschikbaar is, voordat je een wasmachine of koelkast gaat kopen.